Kategóriák

Szilikon tok

A szilikon/TPU tokok talán a legkedveltebbek és legelterjedtebb telefonvédők. Könnyű, rugalmas és jól illeszkedik. Egy védőtoknál a legfontosabb szempont, hogy kellő biztonságot nyújtson készülékünknek, és a szilikon tokok remekül végzik ezt a feladatot. Rengeteg színben és dizájnban kaphatóak. Átlátszó, színes, mintás, színváltós. Az „alap” szilikon tokok kisebb ütődésekkel szemben is remekül védik a telefontokat. Azok a szilikon tokok, melyek megerősített élekkel rendelkeznek, még ellenállóbbak, még jobban védik a telefont.

Kiválló választás azoknak, akik gyakran cserélgetik a tokokat. Le- és felhelyezése egyszerű.

 

Defender tok

A defender (ütésálló) tokok kifejezetten nagyobb ütések elhárításra lettek kifejlesztve. Vastagabbak a hagyományos tokoknál, sarkai és élei külön meg vannak erősítve. A megvastagított élei rálógnak a telefon kijelzőjére, ezáltal még jobban védik azt. Anyaga általában masszív műanyag, ami szilikonos erősítésekkel van kiegészítve.

Azoknak ajánljuk akik olyat tevékenységet folytatnak, amely során a telefon nagyobb veszélynek van kitéve. Aki szereti az extrém sportokat, de szeretné maga mellett biztonságban tudni a telefonját, annak nagyszerű útitársa lesz ez az ütésálló tok.

Oldalra nyíló tok

Az oldalra nyíló tok a telefon kijelzőjét és hátlapját egyaránt védi. Patentos, tépőzáras vagy akár mágneses füllel rendelkeznek. Filmnézéshez is ideálisak azok a tokok, amelyek rendelkeznek kitámasztó funkcióval. Anyagát tekintve legelterjedtebbek a műbőr(eko-bőr) és bőr oldalra nyíló tokok.

 

Lefelé nyíló tok

A lefelé nyíló tokokat flip toknak is nevezzük. Nem csúszik ki belőle a telefon, valamint minden oldalát védi. Az oldalra nyíló tokokhoz hasonlóan mágneses, tépőzáras vagy pantentos megoldással csukhatóak össze.

Kisebb kijelzőjű készülékeknél érdemes használni. Aki sokat hordja táskában vagy zsebben a telefonját, annak megéri beruházni egy flip tokra, ugyanis ez minden szögből védi mobilunkat, így nem fogja megkarcolódni a telefon.

 

Műanyag tok

A műanyag tokoknál nagyon fontos a jó illeszkedés. Nem ajánlott gyakran cserélgetni a tokot, mivel a sok feszegetéstől megrepedhet vagy akár el is törhet. A műanyag tok felhelyezése és leszedése kicsit nagyobb figyelmet igényel, mint a szilikontok esetében. Biztonságos megoldást nyújt a telefon védelmének érdekében, hosszú élettartamú. Kevésbé kopik és könnyen tisztítható. Számos színben és dizájnban kapható. A vastagabb 360 Full Body védőtok a telefon kijelzőjét is védi.

 

Bumper

A bumper nem kimondottan telefontok, csak egy ütést felfogó védőkeret. Készülhet szilikonból, műanyagból, de akár alumíniumból is. A keret a telefon oldalsó éleire illeszkedik és kicsit rálóg a készülékünk elő- és hátlapjára, így védi meg a sérülésektől.

A bumpereket azoknak ajánljuk, akik nem szeretnék tokkal elfedni telefonjukat, de mégis szeretnék azt védeni egy esetleges leesés esetén.